Mosterdsaus voor Steak of Karbonades

Over het gerecht

Mostaardsaus voor Steak of Karbonades
Voor 2 personen:
voor steak, entrecôte, of karbonade

Giet de saus over de steak of de karbonade, bestrooi ze met peterselie of kervel
en dien ze onmiddellijk op.

Benodigheden

  • steak, entrecôtes, of karbonades voor 2 porties.
  • 2 1/4 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels Grove Deventer mosterd (Dempter of de 1250 mosterd)
  • 1 eetlepel versnipperde sjalotten
  • 50 gram boter, in stukjes gesneden
  • zout, zwarte peper fijngesneden peterselie of kervel

Bereidingswijze

  1. Braad de steak of karbonades, leg ze op een schaal en houd ze warm.
  2. Verwijder het vet uit de pan.
  3. Giet de wijn erin, en maak op een hoog vuur alle fond van de bodem los.
  4. Laat de wijn snel tot de helft inkoken.
  5. Zet de vlam laag, roer de mosterd en sjalotten erdoor en laat 1 minuut meekoken.
  6. Neem de pan van het vuur en klop er stukje voor stukje de boter door.
  7. Voeg zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toe.
  8. Giet de saus overde steak of de karbonades, bestrooi ze met peterselie of kervel en dien ze onmiddelijk op.

Producten bestellen?

Wij Hebben geen webshop. Maar wilt U onze mooie producten toch in huis krijgen mail dan naar info@deventermosterd.nl en wij nemen contact met U op.

Contact opnemen